Heini Amiina Sirén

Master of Social Services (sosionomi YAMK)
Kognitiivinen lyhytpsykoterapia
Työyhteisösovittelu

Minulla on tarjota

Ilta-aikoja

Asiakasryhmät, joiden kanssa työskentelen

Ryhmät
Parit
Aikuiset

Työskentelykielenä

Englanti
Suomi

Tietoa minusta

Olen elämässäni pyrkinyt kulkemaan niitä polkuja, jotka ovat tuntuneet hyvältä ja kiinnostaneet minua. Viihdyin kotona omia lapsiani hoitaen kuusitoista vuotta ja ajattelin, että ehdin sitten myöhemminkin opiskella. Lasten siirryttyä kouluun, menin ensin työelämään sosiaalipuolelle, jonka jälkeen 2000-luku vierähti kehitysyhteistyössä pakolaisten parissa Lähi-idässä. Työn kautta kiinnostukseni johti sekä sosiaalityöhön että kriisi- ja traumaosaamisen lisäämiseen sekä kiinnostuksen kognitiivisen terapian opiskeluun. Niinpä kotimaahan paluun jälkeen tein sekä töitä, että opiskelin usean vuoden ajan. Kaiken kaikkiaan minulle on kertynyt yli 25 vuoden kokemus maahanmuuttajien/pakolaisten parissa erilaisissa rooleissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Myöskin elämänkokemus oman neljän lapsen kasvattajana ja tukijana uudessa kulttuurissa/koulumaailmassa eläessä, ja nyt myös isoäitinä, ovat laajentaneet perspektiiviäni elämään, erilaisuuteen ja erilaisiin kulttuureihin.

Ammatillinen taustani/kokemukseni

Sovellan terapeuttista koulutustani sekä trauma- ja kriisityön osaamistani voimavarakeskeisesti. Vakauttavien ryhmien ohjaaminen maahanmuuttajille / turvapaikanhakijoille sekä monikulttuurisen sosiaalityön kokemukseni ovat laajentaneet taitojani. Rohkaisen yksilöitä ja ryhmiä tunnistamaan vahvuuksiaan ja ottamaan niitä käyttöön elämänhallintansa tueksi uusissa ja haastavissa elämäntilanteissa. Olen toiminut mm. järjestöille ja eri opistoille lyhytkurssien kouluttajana ja konsulttina liittyen monikulttuurisuteen, vapaaehtoistyöhön sekä pakolaisuuden traumoihin. Työyhteisösovittelijana minulla on kokemusta myös monikulttuurisen työyhteisön sovittelusta. Olen suorittanut Suomen mielenterveysseuran traumatukihenkilökoulutuksen (sisältäen debriefing) ja toiminut kriisitukihenkilönä niin suomalaisille kuin eri maista saapuneille henkilöille. Taustallani on myös ryhmänohjauskoulutusta.

Työskentelytapani

Koetko, että haitalliset ajatukset hallitsevat elämääsi ja toimit niiden ohjaamana? Aina et itsekään ymmärrä, miksi joissakin tilanteissa reagoit tietyllä tavalla. Tuntuuko sinusta, että et ole täysin vapaa? Kognitiivinen lyhytterapia auttaa ymmärtämään omaa kokemusmaailmaa ja käyttäytymistä. Kognitiivisessa lyhytterapiassa ei kuljeta pitkiä matkoja menneessä vaan suunnataan tulevaan. Terapiatyöskentelyssä nostetaan esiin omia vahvuuksia, voimavaroja ja tunteita. Tavoitteena on tunnistaa elämää rajoittavia ajatuksia ja uskomuksia sekä yhdessä prosessoiden etsiä keinoja niiden muuttamiseen. Lähtökohta työskentelylle on oikea asenne, toisen ihmisen arvostaminen, kuuntelu ja yhdessä prosessoiminen. Jokainen ihminen on arvokas. Tapaamisilla keskustellaan, pohditaan, käydään läpi kotitehtäviä ja tehdään tietoisuustaitoharjoituksia.
Työyhteisösovittelussa on oma selkeä ohjelma, jonka mukaan edetään. Työyhteisösovittelu soveltuu erittäin hyvin myöskin tilanteisiin, joissa halutaan työyhteisön/tiimin pelisääntöjä selventää, jollon se toimii hyvin ennaltaehkäisevänä.

Ammattilaisena olen

Olen empaattinen, avoin ja aito. Minun kanssa on helppo keskustella ja annan aikaa asiakkaalle pohtia ja miettiä enkä anna valmiita vastauksia. Luotan jokaisen ihmisen omaan osaamiseen ja kykyyn ratkaista asioita, kun niitä yhdessä prosessoidaan. Luottamuksen rakentaminen on tärkeätä.

Mahdollisuus nettitapaamiseen

Ei

Lisätietoja

• psykoedukaatio, mentorointi ja vakauttavat ryhmät
• elämän yllättävissä/haastavissa tilanteissa kriisikeskustelut
• kognitiivinen lyhytpsykoterapia
• työyhteisösovittelu
• koulutuksia ja valmennusta liittyen mm. kulttuuriorientaatioon, pakolaisuuden
teemoihin (mm. traumat) jne.

Koulutukset ja työyhteisösovittelu voivat tapahtua sovitusti myös viikonloppuna ja maan rajojen ulkopuolella.

Olen Osuuskunta Paluun jäsen, jonka kautta laskutus hoidetaan.

Hinnat

Tutustumiskäynti
-
30 min
-
45 min
-
60 min
-
90 min
-

Lisätietoa hinnoittelusta

Yksilötapaamiset

- 45 min 65 € + ALV 24 % (= 80,60 €)

- 60 min 75 € + ALV 24 % (= 93 €)

Pariskunnat

- 60 min 85 € + ALV 24 % (= 105,4 €)

- 90 min 125 € + ALV 24 % (= 155 €)

Ryhmät: 3 – 6 henkilöä

- 90 min 200 € + ALV 24 % (= 248 €)

- 4 x 90 min vakauttava ryhmä maahanmuuttajille 900 € + ALV 24 % (= 1 116 €)

Koulutusten sekä työyhteisösovittelun hinta sovitaan erikseen.

Aika

-

Kesto

Hinta

Paikka

Nimi
Puhelin
Sähköposti
Lisätiedot

Varaus onnistui

Saat lisätietoja sähköpostitse

Nimi
Puhelin
Sähköposti
Lisätiedot

Viesti lähetetty onnistui