Johanna Wahlbeck

Taidefilosofi (FM)
Kuvataideterapeutti
Työnohjaaja

Minulla on tarjota

Ilta-aikoja
Päiväaikoja
Viikonloppuaikoja

Asiakasryhmät, joiden kanssa työskentelen

Ryhmät
Perheet
Parit
Lapset alle 13 v.
Nuoret 13-17 v.
Aikuiset
Ikäihmiset

Työskentelykielenä

Englanti
Ruotsi
Suomi

Tietoa minusta

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Kun olin pieni, piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa, nautinnollisempaa ja tärkeämpää piirtää miettimättä sitä, miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät. Kouluttauduin sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin taidemuseokasvatustyöhön. Halusin yhdistää kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemisen ja kouluttauduin edelleen taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Monipuolisesta taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

Ammatillinen taustani/kokemukseni

Taideterapeutteja ja koulukuntia on monenlaisia. Itse olen käynyt kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Kävin ensin puolitoistavuotisen kuvataidepsykoterapian perusteet ja sitten nelivuotisen erityistason kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Monipuolisen, myös musiikillisen, taustani vuoksi voin käyttää asiakkaiden kanssa tilanteen mukaan lisäksi esimerkiksi musiikin keinoja.

Kävin Valviran hyväksymän psykoterapia-koulutuksen ja voin toimia psykoterapeutin tehtävissä. Minulla ei ole kuitenkaan psykoterapeutti-nimikettä, koska en ole peruskoulutukseltani sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen, ammattinimikkeeni on näin ollen kuvataideterapeutti.

Olen toiminut vuosia sosiaali- ja terveyssektorilla kuvataideterapeuttina (mm. lastensuojelu ja vaikeasti kehitysvammaiset) ja olen esimerkiksi julkisesti kilpailutetulla lasten- ja nuorten kuvataideterapeuttien listalla HUS:lla.

Tarjoan kuvataideterapiaa myös aikuisille.

Voit tulla maksuttomalle puolen tunnin haastattelukäynnille.

Vapaita kuvataideterapia-paikkoja on tällä hetkellä ja aika saadaan sovitettua lähiviikoille yhteydenotostasi.

Voit tulla kuvataideterapiaan ilman jonotusta ja lähetettä vastaanotolleni Helsinkiin, tervetuloa!

Työskentelytapani

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme kuitenkin suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet.

Riippumatta siitä, mikä näistä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä!

Vastaanotolla voimme käyttää sekä vesivärimaalausta ja muita maalausvälineitä, kyniä, liituja, rakentelua, muotoilua, valokuvausta... Työtilassani on myös hiekkakuvaterapia-välineet, joita voimme niitäkin käyttää halutessa.

Aiempi taiteellinen kokemus ei ole välttämätöntä.

Tapauskohtaisesti voidaan teettää myös prosessia tukevia kotitehtäviä ja voit tuoda vastaanoton ulkopuolella luomiasi kuvia yhteiseen käsittelyyn.

Vaikka kuvataideterapiakoulutukseni on psykodynaaminen, käyttöteoriani ei ole kuitenkaan mitenkään tyhjentävästi psykodynaaminen, vaan enemmän integratiivinen, eli katson, että erilaisissa tilanteissa tarvitaan erilaisia näkökulmia ja teoriakehystä voi joustavasti muokata
asiakkaan tilanteen mukaan.

Ammattilaisena olen

Taide ja asioiden pohdiskelu ihmisten kanssa ovat olleet intohimoni pienestä pitäen.

Pidin taidenäyttelyitä jo nuorena, mutta halusin opiskella myös taiteen teoriaa ja tiesin varhain, että kouluttaudun kuvataideterapeutiksi.

Alusta asti eräänlainen hybridiys, asioiden ja koulutusalojen yhdistäminen on ollut minulle ominaista.

Olen sekä taideasiantuntija, taidefilosofi (FM), työnohjaaja että kuvataideterapeutti, joka on tehnyt museotaidekasvatustyötä kymmenen vuotta ennen yrittäjäksi hyppäämistä.

Olen erikoistunut jungilaisen ja postjungilaisen teorian soveltamiseen muun muassa kuvataideterapiatyössäni. Tähän liittyen olen myös kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta.

Kuvataideterapia on hoitomuoto, mutta taideterapeuttisia keinoja voi soveltaa muutenkin: esimerkiksi työnohjaajana sovellan erilaisia kuvallisia ja taiteellisia menetelmiä tilauksesta. Kanssani voi käyttää kuvataiteen keinoja monin tavoin.

Kuvataide ja kuvataiteellinen ilmaisu kuuluu kaikille on missioni. Autan jaksamaan arjessa ja nauttimaan elämästä taidelähtöisin menetelmin.

Erityiskiitosta olen saanut innostuneisuudestani ja sen levittämisestä, tai jopa tartuttamisesta! Taidetaustani yhdistettynä työnohjaajuuteeni tekee palvelustani ainutlaatuista.

Myös nettiterapia on kanssani mahdollista.

Mahdollisuus nettitapaamiseen

Kyllä

Lisätietoja

Olen julkisesti kilpailutetulla lasten- ja nuorten kuvataideterapeuttien listalla HUS:lla.

Järjestän lisäksi esimerkiksi taideterapeuttisia Rento kuva -iltoja Helsingissä. Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita, siinä hetkessä itselle sopivalla tavalla. Rento kuva -teemailtoja olen järjestänyt ja järjestän myös pariskunnille ja ura-asioita pohtiville.

Syksyllä 2016 järjestin yhteistyökumppani EMMA - Espoon modernin taiteen museo kanssa Taidehetkiä sukupolvien välillä -ryhmän, joka koostui aikuisista ja lapsista ja lapsenlapsista.

Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi!

Asiakaspalaute

"Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti."

"Taiteen tekemisen kautta olemme pystyneet avaamaan monia kiperiä ja kipeitä asioita...
Tapaamistemme jälkeen mieli on tuntunut keventyneeltä ja virkistyneeltä ja olemme saaneet mukaan välineitä arjen helpottamiseen."

”Voin lämpimästi suositella Johannan kuvamenetelmien koulutusta. Sain uusia työvälineitä omaan työhöni ja ajatteluuni. Johannan pirskahteleva ja asiantunteva tapa kouluttaa sai ryhmän innostumaan ja oppimaan.”

"Kiitos Johanna! Tilasta, ajasta, ajatuksista, väreistä, näkökulmien mahdollistamisesta, läsnäolosta, kuuntelemisesta"

Lisää referenssejä voit lukea nettisivuiltani.

Hinnat

Tutustumiskäynti (30 min)
-
30 min
50 €
45 min
80 €
60 min
90 €
90 min
130 €

Lisätietoa hinnoittelusta

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %)

Mannerheimintie 93 C 140
00270 Helsinki
HelsinkiNettiterapia

Aika

-

Kesto

Hinta

Paikka

Nimi
Puhelin
Sähköposti
Lisätiedot

Varaus onnistui

Saat lisätietoja sähköpostitse

Nimi
Puhelin
Sähköposti
Lisätiedot

Viesti lähetetty onnistui